restaurant-358238_960_720

Stołowanie się w restauracji podczas rejsu – kilka praktycznych wskazówek

Czy nadal można liczyć na wyjątkowe doświadczenie kulinarne w głównej jadalni statku wycieczkowego? To jest pytanie na ustach wielu turystów podróżujących statkami, ponieważ linie statków wycieczkowych skupiają uwagę na niezliczonej ilości ekstra-ekskluzywnych restauracji. Czy są one warte tych pieniędzy?

Te lokale obiecują wykwintną kuchnię z menu stworzonym przez znakomitych szefów kuchni, egzotyczną kuchnię lub nowe wrażenia kulinarne, a także ekskluzywne wrażenia, które towarzyszą kameralnym, ekskluzywnym lokalom.

Jeśli jesteś nadmiernie oszołomiony przez specjalność restauracji lub cierpisz na nudę bo często podróżujesz liniowcami i szukasz czegoś nowego – spróbuj poniższych wskazówek, które pomogą Ci dostosować własne doznania podczas stołowania się na rejsie i zacznij rozwiązywać te smakowe problemy, zanim zaczną się nasilać. Od zaprzyjaźnienia się z kelnerami po eksperymenty z nowymi produktami żywnościowymi – może się okazać, że kilka zmian daje nowe, świeże spojrzenie na wypróbowaną i prawdziwą kolację na statku wycieczkowym.

Wskaż na swoje potrzeby dietetyczne jeszcze przed rozpoczęciem rejsu

Aktualnie bardziej niż kiedykolwiek ludzie zmieniają swoją dietę z powodu alergii i nietolerancji pokarmowych, a także osobistych preferencji i zdrowego stylu życia. Zaalarmuj personel restauracji o wszelkich ograniczeniach żywieniowych i potrzebach żywieniowych na długo przed wyruszeniem na morze, ponieważ pozwoli to na lepsze dostosowanie się do każdego posiłku. Gdy znajdziesz się na pokładzie, trzymaj gluten lub orzeszki ziemne z dala id talerza z przyjaznym przypomnieniem o tym fakcie u kelnerki. Twoje prośby mogły zostać przetworzone, ale dołączenie słownej uwagi na temat alergii pokarmowej pomoże zapobiec rozczarowującym momentom w czasie wytrawnej kolacji.

Żądaj zmian jak najwcześniej

Nie podoba ci się twój czas kolacji? Chcesz wygodnej restauracji, ale dostałeś dość słabe miejsce Twoje preferencje kulinarne mogą być zwykle uwzględnione na pokładzie, ale im wcześniej zapytasz, tym lepszy wynik uzyskasz. Dzień zaokrętowania to czas, aby poprosić o zmianę czasu obiad lub romantycznego dwupoziomowego miejsca zamiast mega dużego towarzyskiego stołu na 10 osób. Pamiętaj, aby wspomnieć, że świętujesz specjalną okazję, taką jak rocznica lub miesiąc miodowy, lub szczególnie ważne powody, dla których potrzebujesz zmiany – inaczej mogą tego nie uwzględnić. Jeśli odkryjesz w pierwszą noc, że musisz stołować się z rodziną Addamsów, nadal możesz skontaktować się ze swoim kelnerem zaproponować inny układ siedzeń. Jeśli nie jesteś typem, który sprawia zamieszanie, pomyśl tylko: powiedz o tym teraz, albo inaczej Zakopane restauracja nie będzie w stanie odpowiedzieć na Twoje potrzeby.

Niezależnie od tego, czy podarujesz kelnerowi napiwek na początku lub na końcu rejsu, nie przegap szansy na poznanie swoich kelnerów i połechtanie ich ego w ten sposób. Jeśli dobrze wykonają swoją pracę, na pewno przyda Ci się taka znajomość przez pozostałą część rejsu. Te wskazówki pomogą Ci w miłym stołowaniu się podczas wymarzonego rejsu.

spacer

Jeden komentarz do wpisu “Stołowanie się w restauracji podczas rejsu – kilka praktycznych wskazówek

  1. Paker

    Weber Grill to nowoczesny sklep z urządzeniami do grillowania – opalanymi węglem, gazowymi, elektrycznymi. Trafiłam tam zupełnie przypadkiem, ale zostałam na dłużej. Wybór grillów jest na tyle duży, że każdy bez problemu znajdzie urządzenie idealne dla siebie. Wybrałam świetnego grilla do mojej letniej kuchni na świeżym powietrzu. Bardzo dobrze się sprawdza, jest łatwy do utrzymania w czystości, sprawny, wydajny i póki co niezawodny. Polecam miłośnikom pysznych potraw z grilla.

Odpowiedz