Jak powstały herbaty Richmont?
Herbatę Richmont można zauważyć na rynku już prawie 20 lat. Założyciel firmy spędził mnóstwo czasu w podróżach praktycznie po całym świecie, dzięki czemu zdobył wiele doświadczeń. Skutkiem tego była decyzja o stworzeniu produktu, który będzie dostarczał ludziom szczęście. Herbata Richmont dostarcza smakoszom herbaty wysokiej jakości produkt, jak również smak tradycji oraz elegancji. W pudełkach herbat można odnaleźć zapachy oraz aromaty Azji, są to praktycznie zawsze eleganckie brytyjskie mieszanki. W ofercie można znaleźć herbaty czarne, zielone, czerwone białe, mieszanki owoców, rooibos, yerba mate.
Szczegóły poznasz na stronie: kawawbiurze.pl/producent/richmont/
Ceny herbat to około 150 złotych za 50 saszetek o gramaturze 4 gramy każda.
Większość herbat przywożonych jest ze Sri lanki.
Rodzaje herbaty Richmont
Wśród wielu rodzajów herbaty te z marki Richmont są dostępne pod postaciami jako:
- herbata czarna – poddaje się ją procesowi pozbawiania kofeiny dzięki pomocy dwutlenku węgla
- herbata zielona – jest wytrawnym oraz delikatnym w smaku napojem. Zawiera subtelną nutę goryczki, ale orzeźwia i stymuluje organizm. Napar ma jasno słomkową barwę i wytrawny smak.
- herbaty w postaci mieszanek owoców, rooibos, yerba mate np. yerba mate lemon, która jest połączeniem: Yerba Mate, trawy cytrynowej i mirtu. Cytrusowa kompozycja jest dopełniona przez nutę aromatycznej skórki pomarańczy. To z pewnością orzeźwiający napar, który dodaje energii oraz pobudza do działania.
Dostępne są również mieszanki różnych herbat praktycznie z całego świata. Kupując herbatę te firmy można natrafić na różne promocje, gdzie np. otrzymujemy w pakiecie elegancką szklankę do konsumowania napoju. Można zakupić również zestaw z imbryczkiem do zaparzania naparu.
Do jakich dań sprawdzi się herbata?
Herbatę można spokojnie spożywać o każdej porze dnia. W zależności od rodzaju sprawdzi się do wytrawnych oraz słodkich potraw. Herbaty z kategorii ziołowych sprawdzą się również, gdy mamy dolegliwości żołądkowe lub aby pobudzić trawienie. Zagadnieniem łączenia napojów to konkretnych dań jest tzw. food pairing. Przykładowo czarna herbata o intensywnym smaku świetnie pasuje do mięsnych i ciężkich dań np. do pieczeni wołowych, dziczyzny, czy jagnięciny. Zielona herbata komponuje się świetnie z daniami wegetariańskimi, sałatkami oraz daniami z piersi z kurczaka.
Jaki jest Wasz ulubiony rodzaj herbaty? Jak często ją pijecie?